Gillette Футболна Академия

През 2007 г. Gillette стартира работа по проекта Gillette – Футболна Академия, със съдействието на Христо Стоичков.

В периода 2007-2009 агенцията отговаря за творческата и организационна работа по провеждане на пресконференциите, селекциите в 5 града в България, ПР покритието на събитията в рамките на кампанията и потребителската промоция, подкрепяща кампанията.

Търговско събитие Gillette

Лансиращо събитие „Промоция и футболни селекции Gillette 2007”, специално организирано за търговските представители на марката от цялата страна. Събитието е проведено в рамките на два дена. Петък – шоупрограма с водещи Виктор Калев и Краси Рядков и събота – „Жилетски многобой” с водещ Робин Кафалиев.

Май 2007

Gillette Футболна Академия 2008

С официална пресконференция Gillette и Христо Стоичков анонсираха началото на Gillette Football Academy 2008

За четвърта поредна година млади футболни таланти ще тренират една година в Барселона, благодарение на GILLETTE и със съдействието на Христо Стоичков.

През последните три години в Барселона тренираха общо 16 момчета – на практика това е един футболен отбор, който ще промени бъдещето на българския футбол! Средствата за благотворителната кампания се осигуряват от учредения от Gillette България Фонд за откриване на деца-таланти, в който постъпват 5% от продажбите на продуктите с марка Gillette.

Тази година селекциите ще се проведат в пет български града: Бургас – 17 май, Велико Търново – 24 май, Хасково – 31 май, Варна – 07 юни, София – 14 юни.

Март 2008

Футболна Балканиада Gillette- 2008

Българският футболен отбор спечели Gillette Balkan Cup 2008 в Букурещ

Отборът на България, воден от Христо Стоичков, спечели купата на организираната от Gillette Футболна Балканиада 2008, провела се на 13 и 14 септември в Букурещ. Победата беше безспорна – българският отбор вкара 3 гола срещу 1 на Сърбия във финалния мач на стадиона „Триумфална арка” в Букурещ. Голмайсторите за България на финала бяха Георги Мирчев, Божидар Краев и Николай Ботев.

Всички участници от българския отбор са финалисти от изминалите кампании на Gillette Football Academy в България.

Български играч – Робертин Атанасов – бе отличен като играч на турнира. Той спечели голмайсторски приз с три гола срещу Босна и Херцеговина.

В края на турнира се проведе демонстративен мач, който даде възможност на младите футболни таланти да играят наред със своите кумири – в румънския отбор се включиха футболните звезди Хаджи и Попеску. Те играха срещу сборен отбор на България, Сърбия и Босна и Херцеговина, в чийто състав влязоха Стоичков, Пашич и Миркович.

Инициативата на Gillette Футболна Академия за откриване на млади футболни таланти след четири издания на местно ниво се разгърна в един по-мащабен проект, обединяващ футболистите-победители от четирите балкански страни.

Целта е този турнир да стане традиционен. Следващата година домакин на Футболна Балканиада 2009 ще бъде България.

Силвър Адвъртайзинг имаше удоволствието да бъде партньор на проекта от българска страна. Рекламната агенция имаше задачата да организира българския отбор начело с Христо Стоичков и да осигури присъствието на журналисти от българските медии, които да отразят събитието.

Септември 2008

Пресконференция Gillete Футболна Академия 2009

Петото издание на Gillette Футболна Академия събра на пресконференция три генерации на българския футбол

На 09.06.2009 от 12.00 ч. в хотел Радисън, София, Gillette и Силвър Адвъртайзинг организираха пресконференция по случай старта на петото издание на кампанията за набиране на млади футболни таланти в България.

Специални гости на събитието бяха Христо Стоичков, Димитър Бербатов и Божидар Краев.

“Gillette Футболна Академия е програма в подкрепа на българския футбол. Избират се най-добрите деца, които тренират една година във футболната школа на Христо Стоичков в Барселона. Oт 2005 година насам Gillette призовава футболните фенове да подкрепят бъдещето на българския футбол, купувайки избраните продукти на Gillette, защото 5 % от стойността им се отделя за реализацията на тази кампания.”, каза Теодора Попеску – PR мениджър на Gillette.

Христо Стоичков е ангажиран с инициативата още от първото й издание в България. Той е селекционер и треньор на децата-финалисти в Барселона.

Божидар Краев е негов възпитаник – финалист във футболните селекции на Gillette през 2008 г. и голмайстор на финалния мач със Сърбия във Футболна Балканиада 2008 г. в Букурещ. Обръщението на Божидар на пресконференцията беше: „Благодаря на Gillette и Христо Стоичков! Изкарах много добра година в Барселона!”

Тази година към екипа на Gillette се присъединява Димитър Бербатов като посланик на кампанията. Бербатов изрази своята подкрепа и ангажираност към проекта, тъй като и той самият има фондация за подкрепа на деца-таланти. Бербатов изрази надежда, че ще допринесе за още по-голяма медийна и обществена подкрепа на кампанията. Съветът, който отправи към Божидар е: “Да продължва да слуша батко си Ицо!”

Присъствието на три поколения талантливи български футболисти предизвика голям медиен интерес и широко отразяване.

Селекциите тази година ще се проведат в четири български града: Бургас – 04 юли (ст. „Лазур”), Шумен – 11 юли (ст. „П. Влов”), Плевен – 18 юли (ст.”Белите Орли”), София – 25 юли (ст. „Българска армия”).

Успех на участниците във футболните селекции на Gillette през 2009!

Юни 2009